Trykimprægneret træ

På Wood-Online tilbyde vi et stort udvalg af trykimprægneret træ, så du kan finde netop det, der passer til dit byggeprojekt.

Læs mere

Hvad er trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er træ, som har været udsat for en imprægneringsproces. I denne proces placeres træet i store tanke, hvor man først ved hjælp af vakuum trækker både fugt og luft ud af træet. Herefter fyldes tanken med imprægneringsvæske, der skal sikre, at træet er modstandsdygtigt overfor vand. På den måde opnår man et stykke træ, der har lang holdbarhed uden at rådne, selvom det er ud sat for vand og fugt.

Kvalitetstræ

Kvaliteten på det trykimprægneret træ er utrolig vigtigt for træets kvalitet og levetid. Trækimprægneret træ af dårlig kvalitet holder ikke den halve tid i forhold til trykimprægneret træ af god kvalitet. En standard for højkvalitetstræ er, at det er NTR-mærket. NTR står for Nordisk træbeskyttelsesråd og sikrer bl.a. kvalitet samt hensyn til miljøet. På Wood Online sælger vi kun trykimprægneret træ, som er NTR-mærket for at sikrer høj kvalitet. Alt trykimprægneret træ har NTR-klassen AB. Dette betyder, at træet er ideelt til at modstå regn, vind og kodens. Dog egner det sig ikke til at være i kontakt med jord og konstant vand.

Anvendelse

Kvalitetsklassen AB-betyder, at træet kan modstå regn, vind og vejr, dog er det ikke produceret til at kunne modstå konstant vand samt kontakt med jord. Derfor egner træet sig perfekt som udvendig som hegn og facadebeklædning. Derudover bruges det også til havekomponenter hævet over jorden, f.eks. terrassebrædder.