Jotun LADY Kalkmaling

Med Lady LADY Minerals kalkmaling fra Jotun får væggen et rustikt og spændende udtryk. Find din favoritfarve og sæt et personligt præg på dit hjem.

Læs mere

7 varer

pr. side
Faldende orden

7 varer

pr. side
Faldende orden

Kalkmaling vs. almindelig maling - hvad er forskellen?

Kalkmaling er en spændende løsning, hvis du skal friske hjemmets vægge op. Kalkmaling tilfører dine vægge et smukt og rustikt udtryk, og med kalkmaling får du desuden et miljøvenligt alternativ til traditionel maling.

Kalkmaling har en række egenskaber, der gør den velegnet til især indendørs vægge. Udover at skabe et flot vintage-look, med matte overflader, gavner denne type maling også indeklimaet. Kalkmaling indeholder nemlig hverken mikroplast eller giftige tilsætningsstoffer. Malingen består derimod af naturlige ingredienser som kalk, pigmenter og vand - i modsætning til almindelig maling, der ofte er lavet af syntetiske materialer, der kan skade miljøet.

Miljøvenlig maling
I forhold til miljøvenlighed er kalkmaling et bedre alternativ end almindelig maling, da den er biologisk nedbrydelig. Dermed skader den ikke miljøet ved bortskaffelse. Hvis du søger flot maling, der har en mindre negativ påvirkning af miljøet end almindelig maling, er kalkmaling altså et godt valg.

Få et bedre indeklima - og undgå fugt
Da malingen er lavet af naturlige ingredienser, er den mere diffusionsåben end almindelig maling. Det har den fordel, at væggene bedre kan "ånde" og komme af med fugt. Almindelig maling er typisk tæt og ikke åndbar, hvilket kan resultere i, at væggene optager fugt. Dette kan skabe gunstige betingelser for skimmelsvamp og andre skadelige bakterier, der kan påvirke indeklimaet negativt. Derfor bør du overveje at vælge kalkmaling, hvis du ønsker at forbedre indeklimaet.

Giv dine vægge et unikt romantisk udtryk
Kalkmaling tilfører dine vægge et romantisk udtryk med en blød, støvet og organisk overflade. Når du maler med kalkmaling får du ikke en ensartet glat og poleret overflade som med traditionel maling. Til gengæld står din bolig tilbage med en varm og hyggelig atmosfære. Det er et ideelt valg både til ældre bygninger og moderne hjem, hvis du ønsker et klassisk og tidløst udtryk.  

Sådan maler du med kalkmaling
Når du anvender kalkmaling, bør du male "vådt-i-vådt". Dette betyder i praksis, at du ikke afbryder malerarbejdet, men i stedet maler hele væggen i én sammenhængende omgang. På den måde undgår du, at nogen områder tørrer, før du når tilbage med penslen. Dermed er du sikker på at opnå en smuk og ensartet struktur i overfladen. Se mere i videoen herunder.

Påfør malingen med en bred facadepensel. Lange strøg giver et ensartet, roligt udtryk, mens korte strøg resulterer i en mere intens effekt. Lad malingen tørre 1-2 timer og påfør evt. et lag mere. Hvis du ønsker en dybere farve, anbefaler vi mindst 2 lag. Det er en god idé at teste dine strøg på et mindre område, inden du går i gang med at male hele væggen.

Bemærk, at malingen kan se meget mørk ud, når den er våd, sammenlignet med andre typer af maling. Når malingen er tør, vil den dog få den korrekte nuance.