Stolpebærer

Stolpebærer, søjlesko eller stolpesko - kært barn har mange navne. Stolpebærer til fastgørelse af træstolper til nedstøbning i beton fx til carport, hegn eller skur. I vores sortiment finder du varmforzinkede bjælkesko, som er velegnede til udendørs brug.

Læs mere

3 varer

pr. side
Faldende orden

3 varer

pr. side
Faldende orden

Bjælkesko til fundament 

Når du bygger drivhus, haveskur, terrasse mv. kan du med fordel bruge stolpesko som alternativ til at grave stolperne ned. Fordelen ved bjælksko er nemlig at træet bliver hævet fra den fugtige jord og dermed forlænger levetiden på stolperne, markant. Du kan dog også bruge stolpebærer i fundamenter hvor de nedstøbes eller eftermonteres med tokomponent epoxylim.

Hvis du støber fundamenter vil man ofte sætte stolpeskoen i en den våde beton efter denne er hældt i. Her er vigtigt at præcisionen holdes. Hvis du derimod eftermonterer stolpebæreren i et allerede færdigstøbt fundament, vil man typisk bore et hul hvor det er vigtigt at man bore det en anelse større end diameteren på ankerjernet da der skal være plads til tokomponent epoxylim.

Skal du støbe et punktfundament kan man enten  bygge en støbeform i træ og monterer stolpeskoen heri. Man kan dog med fordel også bruge et rør. Dette kan nogle gange være en nemmere løsning. Her skal man dog være opmærksom på at der skal være minimum 3-4 cm beton hele vejen rundt om ankerjernet for at undgå at betonen flækker.
Er du i gang med et renoverings- eller byggeprojekt og finder du ikke det du søger her - er du velkommen til at kontakte os med forespørgsler.