Fugebånd & Fugebund

Fugebund og fugebånd giver den bedst mulige tætning af dine fuger. Du kan med fordel bruge både fugebund og fugebånd, når du fuger indvendig og udvendig. Med en fungebund sikrer du en korrekt dimensionering samt at fugemassen ikke hæfter i fugens bund. Det giver fugen en længere holdbarhed. Se vores store udvalg her.

Læs mere

12 varer

pr. side
Faldende orden

12 varer

pr. side
Faldende orden

Gode råd om fugebund og fugebånd


Fugebund anvendes som underlag for elastiske fugemasser. Ved korrekt brug af fugebund 980 fra Danalim, opnår du en bedre bevægelse i dine fuger og en længere holdbarhed af fugerne.
Fugebånd anvendes som et alternativ til fugemasse, det er let at anvende, da det er udformet ligesom tape. Fugebånd anvendes til at tætne sprækker og beskytte mod træk, kulde, varme, støj og støv.

Valg af fugebund & fugebånd


Fugebund vælges på baggrund af din fuges størrelse og den valgte type fugemasse. Når du skal vælge størrelsen på din fugebund, skal diameteren være ca. 25% større end fugesbredde, det er vigtigt at fugen bliver fastholdt i hele fugens længde.
Fugebåndets størrelse er angivet ved et interval på rullen, for så vidt muligt bør vælges et bånd hvor din fugebredden ligger ca. i midten af intervallet. Der bør beregnes ca. 1-3 cm ekstra længde pr. meter som en elastikreserve ved beregning af mængde.

Montering af Fugebund og fugebånd


Fugebund placeres i en korrekt dybde. Dybden afhænger af fugens størrelse og ikke mindst den valgt fugemasse. Fugebund monteres med et blødt instrument og det er vigtigt at undgå at beskade fugebunden ved montering, brug eventuelt den runde side af en fugepind. Hvis bagstoppen bliver beskadiget skal du vente mindst 24 timer før du fuger, så du undgår luftbobler i din fuge.
Ved montering af fugebånd skal du fjerne ca. 20-30 cm af papiret inden du placerer det i din fuge. Båndets forside placeres ca. 2-4mm fra fugens forkant, herefter presser du den selvklæbende side mon den ene fugeflade, f.eks. med en spartel. Hvis fugebåndet ikke hæfter f.eks. grundet støv eller fugt, kan man med fordel bruge en kile til at fastholde båndet indtil det ekspandere.

God tætning med fugebånd


Gode vinduer og døre er ikke meget værd uden gode fuger. Ved korrekt anvendelse af fugebånd sikrer du at din tætninger omkring vinduer og døre bliver meget bedre og du får den optimale energi optimering. Fugebåndet ekspandere efter montering og fungerer således lidt ligesom en tætningsliste. Fugebund er lavet af et diffusionsåbent materiale der er modstanddygtigt overfor det danske klima.

Forbederelse inden montering af fugebånd


Fugebånd bør opbevares ved stuetemperatur mellem +15°C til +25°C i mindst en time før montering. Fladerne i fugen renses for det værste snavs for en hurtig montering.

Værktøj til montering

Fugebånd: Målebånd, kniv el. saks, spartel og kiler
Fugebund: Fugepind