Sådan maler du med kalkmalingSådan maler du med kalkmaling

Guide: Sådan maler du med kalkmaling

En af de hurtigst voksende trends inden for maling i hjemmet er kalkmaling. Denne type af maling er for dig, der ønsker at give dit hjem et spændende rustikt udtryk. Ikke to vægge er ens, når der males med kalkmaling - malingen og dine strøg tilfører nemlig væggen en indbydende unik overflade, som både fremstår mat og varm. Dermed er kalkmaling et godt alternativ til eksempelvis traditionel glansmaling. Vælg en farve, der matcher din personlighed og fremhæv indretningen på bedste vis. 

Kalkmaling - sådan gør du 

Kalkmaling påføres anderledes end klassisk maling. Her får du gode råd til, hvordan du maler med kalkmaling.

Udstyr - det skal du bruge 

Inden du påbegynder dit malerarbejde, skal du have styr på dit udstyr. 
Det skal du bruge: 

- Den ønskede kalkmaling (sørg for at købe rigeligt, så du undgår at skulle stoppe midt i det hele)
- En bred pensel 
- Afdækningspapir og malertape
- Jotun specialvask
- Indfarvet spartelmasse (hvis væggen er ujævn)
- Rørepind

Sørg for at dine vægge er rene, inden du går i gang

Det er vigtigt at din vægge er rene. Afvask med grundrens og sørg for at væggene er helt tørre, inden du begynder at male. Hvis overfladen ikke er jævn, skal den spartles, så du maler på en ensartet overflade.  Det kan eksempelvis være nødvendigt, hvis du maler på en væg, der er beklædt med mønstret tapet. 


Rør grundigt 


Da malingen har en tykkere konsistens end normal maling, er det vigtigt at røre i spanden - både før du begynder og undervejs, mens du maler. 

Mal med dynamiske bevægelser 


Anvend en pensel til påføring af maling, da den giver de bedste forudsætninger for at skabe en smuk struktur i overfladen. Mal med forskellige typer af strøg - små korte strøg giver et dynamisk udseende, mens lange strøg tilfører væggen en mere rolig overflade. Et godt råd er at afprøve teknikken på en lignende overflade inden du for alvor går igang, så du bliver fortrolig med dine strøg og finder et udtryk, du godt kan lide. 


Mal vådt i vådt 


Undgå pauser i dit malerarbejde. For at sikre den samme farvenuance, skal du male "vådt-i-vådt", hvilket i praksis betyder at du ikke må holde pauser, men simpelthen maler hele væggen på én gang. På den måde er der ingen områder, der når at tørre, inden du maler dem over igen. Og dermed er du sikret en flot og ensartet overflade. Lad malingen tørre - den er helt tør efter 4 timer - og så kan du eventuelt give væggen en ekstra omgang (hvis du mener det er nødvendigt).

Se vores udvalg af Jotun LADY Minerals kalkmaling og køb nemt her >