Arne Jacobsen DørgrebArne Jacobsen Dørgreb

Guide: Vælg de helt rigtige dørgreb 

Dørgreb i høj kvalitet, designet af Arne Jacobsen

Arne Jacobsen designede tilbage i 1960 de klassiske dørgreb AJ97 og AJ111. Dørgrebene blev, sammen med stolene Ægget, Svanen og Dråben, specielt designet til SAS Hotellet i København. Sidenhen er dørgrebene gået hen og blevet ægte designklassikere, som i dag pryder mange danskeres hjem. AJ97 og AJ111 er kendetegnet ved deres bløde og organiske former, som giver en behagelig komfort og et æstetisk inbydende udtryk.

AJ97 er en mindre model, som er designet til indvendige døre, mens AJ111 er en større model, som er egner sig til udvendige døre.

Hvilket dørgreb skal jeg vælge?

På Wood Online forhandler vi Arne Jacobsens dørgreb i 3 forskellige materialer: poleret messing, rustfri stål og charcoal. Valget af materiale kommer helt an på hvilken stil og udtryk du ønsker. 

Messing

Med klassiske håndtag i messing kan du skabe en romantisk stemning i hjemmet. Messingen vil patinere smukt med tiden, men håndtagene kan også altid pudses op igen, hvis du ønsker at beholde det originale udseende. Se vores udvalg her

Stål

Med dørgreb i stål kan du få stilen fra det ikoniske SAS Hotel. Fuldend det autentiske look ved at kombinere dørhåndtaget med matchende cylinderringe, nøgleskilte og vridere i rustfri stål. Se vores udvalg her

Charcoal

Ønsker du et mere moderne og minimalistisk look, kan du med fordel vælge dørhåndtagene i PVD charcoal. De mørke håndtag træder i karakter frem og skaber et flot personligt udtryk i dit hjem. Se vores udvalg her


AJ97 og AJ111 Dørgreb Arne Jacobsen AJ97 og AJ111 Dørgreb Arne Jacobsen

Dørgreb i minimalistisk og moderne design

I dag bliver de ikoniske AJ-dørgreb produceret af d line. d line er en dansk designvirksomhed, som udvikler og håndforarbejder dørgreb og tilbehør i høj kvalitet. Her går æstetik og funktionalitet op i en højere enhed. d lines produkter er det ideelle valg til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet og design. d line har ydermere designet nøgleskilte og cylinderringe i samme stil som Arne Jacobsens håndtag, så du kan få et komplet sæt. d lines smukke og arkitektoniske designløsninger arter sig til døre i alle slags hjem. 

 

Arne Jacobsen dørgreb messing AJ97 small d line Arne Jacobsen dørgreb messing AJ97 small d line
Arne Jacobsen dørgreb rustfri stål AJ97 small d line Arne Jacobsen dørgreb rustfri stål AJ97 small d line

Hulafstand CC30 mm eller CC38 mm?

Når du skal have nye dørhåndtag, er det vigtigt at vide om de skal have en centerafstand på 30 eller 38 mm. Centerafstanden afhænger af hvilke type dør, der er tale om: Hvis du har en nyere dør, skal du bruge CC 30 mm, og hvis du har en dør af ældre dato, skal du benytte CC 38 mm. Det drejer sig helt enkelt om, hvor stor afstanden mellem de 2 skruehuller i dørgrebet er. En måde hvorpå nemt kan finde den præcise centerafstand på, er ved at afmontere dine nuværende dørgreb og måle afstanden.

Hullet i midten til tværpinden på håndtaget vil være på døren. Ved siden af vil der være 2 mindre huller, som skal passe til de skruer, dørgrebet skal monteres fast med. Det er afstanden mellem de 2 huller, som er afgørende for centerafstanden. Husk at måle fra midten af det ene hul til midten af det andet hul.

 

Spørgsmål - kontakt os

Har du spørgsmål omkring dørgreb, vridere eller nøgleskilte, så er du mere end velkommen til at kontakte vores fagkyndige personale
på telefon: 39 16 19 99 eller mail [email protected].